Mira ouder en kindzorg consultatie bureau

 

We geven begeleiding en advies bij de zorg voor ouder en kind van 0-5jaar. De basis is de reguliere C.B. zorg, aangevuld met gezichtspunten uit de antroposofie, die voor ons een verrijking betekenen voor datgene, wat wij ouder en kind kunnen bieden.

We vinden het belangrijk, dat een kind een zo geschikt mogelijk lichaam opbouwt als instrument voor zijn Ik, voor het leven en werken in de wereld.

Juist in de eerste jaren kan je als ouders en begeleiders, hiervoor veel aanbieden.

Het kind zal een stevige verbinding met zijn kern krijgen door aandacht en liefde, door welkom te zijn op deze wereld, door ruimte te ervaren voor zijn eigen ontwikkeling, binnen de grenzen die gegeven zijn door de omgeving.

Elk kind brengt zijn eigen aanleg mee. Met dit uitgangspunt geven we de ouder handvatten mee op het gebied van voeding, verzorging, kleding, aanpak in de opvoeding. Ook kunnen eenvoudige geneesmiddelen (homeopathische of antroposofische), kruiden, wikkels en baden toegepast worden. Informatie wordt gegeven over de begeleiding en de zorg voor infectie-ziekten, koorts, goede weerstand

We leggen de nadruk op het aanbieden van natuurlijke middelen: bv. biologische voeding, kleding en speelgoed van natuurlijk materiaal, echte levende muziek en geluiden uit de natuur, vriendelijke kleuren, genieten van wat de natuur ons aan indrukken te bieden heeft. Voor de ziel zijn echte ervaringen gezond makend.

 

In Maastricht, Heerlen, Roermond en Sittard bieden wij de gelegenheid om kennis te maken met ons consultatie bureau. Dit is voor zowel (toekomstige) ouders of zorgverleners.

 

KENNISMAKINGSUURTJES  BIJ MIRA

Antroposofische ouder en kindzorg ( consultatiebureau)

Open huis (niet in vakanties)

 

Heerlen: ELKE  3de maandag van de even maanden 14 – 15 uur

                            Dus op  17 okt.,19 dec

Maastricht: ELKE 3de dinsdag  van elke even maand 9-10 uur

                            Dus op 18 okt, 20 dec

Roermond: ELKE 1ste donderdag van de oneven maanden  9-10 uur

                            Dus op:  3nov

Sittard: ELKE  2de vrijdag van de oneven maanden 9-10 uur

                            Dus op;  11 nov.