Over ons

Onze manier van werken

De verpleegkundige meet, weegt, bespreekt de voeding en de verzorging. Zij kijkt naar de algehele ontwikkeling en geeft informatie en adviezen. Zij begeleidt het proces van 'moeder/vader worden'. Zij kan uitwendige therapie geven ter ondersteuning en dit de ouders aanleren. Ze geeft telefonische consulten en extra wegen tussendoor. Ook is er intensieve begeleiding bij borstvoeding en bijv. bij het bakeren.

De arts kijkt naar de algehele ontwikkeling, en eventuele verstorende factoren , doet lichamelijk onderzoek, houdt de groeicurves en het van Wiechen-schema bij. Over de inentingen en vitamine toevoegingen wordt gesproken .En na overweging van voor- en nadelen en kijkend naar de individuele geaardheid van het kind wordt een keuze gemaakt door de ouder. De constitutie wordt met diverse middelen ondersteund, als dat nodig gevonden wordt.

Gesprek over opvoeding

Het gesprek over opvoeding neemt een ruime plaats in. Bij de gesprekken kijken we naar de thuissituatie en de gesteldheid van vader en moeder. Als het met de ouders goed gaat is dat van belang voor de harmonische ontwikkeling van het kind. Ondersteuning van de moeder, eventueel met recepten voor eenvoudige middelen, of verwijzing zit bij de zorg in. De verpleegkundigen en artsen werken als team nauw samen. Met andere hulpverleners is contact voor eventuele verwijzing, rechtstreeks ofwel via de huisarts, zowel in het reguliere als additieve netwerk.

Over_ons.jpg

Website powered by Ondernemerswebsites.nl.